НВО по БЕЛ 2019 тема

Преразказ върху „Богатството на момъка“ писаха учениците на НВО по БЕЛ

Седмокласниците пишат по вариант номер 1 на изпита по български език и литература. В 07:00 часа в Министерството на образованието беше изтеглен вариант номер 1, съобщиха от БНТ.

НВО по БЕЛ 2019

Различното в провеждането на изпита тази година е, че той няма да се състои от два модула. Той ще има две части, които ще бъдат с обща оценка. В първата част ще има 25 задачи. 18 от тях ще са със структуриран отговор.

На другите 6 задачи децата трябва да напишат кратък свободен отговор. Само на една задача могат да напишат малко по-разширен свободен отговор. Втората част се състои от преразказ с дидактическа задача.

Проверка на НВО по БЕЛ 2019

Изпитът ще се проверява електронно. За това на всеки лист ще има баркод, който да може да се сканира. Това е причината да се пише с химикал с черен цвят.

По думите на зам.-министър Таня Михайлова е важно учениците да са спокойни и да се насочат към съдържанието на този изпит. „Понякога, като че ли бягаме от темата за съдържанието вътре за това, което се поставя като задачи и за това, какво трябва да направи един ученик, за да успее. Аз смятам, че трябва да работи по всички задачи, да се съсредоточи, да е максимално концентриран и да вярва в себе си„, обясни Михайлова.

Над 61 000 седмокласници ще се явят на изпитите по български език и математика. Малка част от тях ще положат изпит по желание по чужд език.

Проверка на резултатите

Резултатите ще са готови до 27 юни. Заявленията за участие в класиране в гимназиите ще се подават от 3 до 5 юли.

Линк за проверка на резултатите


Ако публикацията ви беше полезен, моля харесайте и споделете.