НВО по чужд език за 8 клас ще се проведе утре

26 795 ученици ще се явят на НВО по чужд език след 8-ми клас

26 795 осмокласници от цялата страна ще положат утре – 23 юни 2017 г., национално външно оценяване (НВО) по чужд език. Изпитът ще се проведе в 411 училища и ще започне в 10 ч. Учениците от профилираните гимназии, профилираните паралелки от средните училища, както и тези от професионалните гимназии ще имат на разположение три астрономически часа за решаването на теста. За децата със специални образователни потребности продължителността ще е четири астрономически часа.
В зависимост от езика, който изучават, младежите могат да се явят на английски, испански, италиански, немски, руски и френски. Най-много – 19 072, ще държат външно оценяване по английски език.

Проверка и оценка на НВО след 8-ми клас

Тестовете по чужд език съдържат задачи с избираем отговор, както и задача за създаване на текст. Националното външно оценяване има за цел да измери знанията и уменията на учениците за слушане с разбиране, четене с разбиране, лексика и граматика. Проверката и оценката на писмените работи ще се извърши от училищни комисии. Оценките ще се вписват като текущи и ще са с еднаква тежест като останалите изпитвания през годината. След края на препитването  тестовете и критериите за оценка ще бъдат публикувани на интернет страницата на МОН. Датата за НВО по чужд език е определена със заповед на министъра на образованието и науката от 19 август 2016 г.

Резултати и статистика от НВО след 7-ми клас

Препоръчано за вас


Ако публикацията ви беше полезен, моля харесайте и споделете.Един коментар

Вашият коментар