МОН обяви ваканциите, датите за ДЗИ и НВО през 2020

Министерството на образованието и науката (МОН) предлага за обществено обсъждане проект на график на учебното време през следващата учебна година.

Ваканции

Четири са предвидените ваканции. Планира се есенната да е от 1-ви до 3-ти ноември 2019 година, а коледната да продължи 16 дни – от 21-ви декември 2019 г. до 5-ти януари 2020 г. включително. Денят 5 февруари е неучебен, преди да започне вторият срок на 6-ти февруари. От 11-ти до 20-ти април ще е пролетната ваканция за учениците от първи до единадесети клас, а от 16-ти до 20-ти април няма да учат дванадесетокласниците, които ще завършат на 14 май.

На 29-ти май би трябвало да приключи учебната година за децата от първи до трети клас, на 16-ти юни – за учениците от четвърти до шести клас. Предвижда се до 30-ти юни да посещават училище учениците в паралелки в спортните училища, както и всички ученици от седми до 11 клас.

Учебен календар за 2019/2020
Календар на учебната 2019/20 година с отбелязани ваканциите, датите за НВО и ДЗИ и неучебните дни.
Източник: lyuboznaiko.com

ДЗИ 12 клас

Държавните зрелостни изпити са предвидени за 20 май 2020 година – по български език и литература, и на 22 май – втори изпит.

Виж още: Матури 2020 – Дати за провеждане

НВО 7 клас

Предлага се на 9-ти юни 2020 г. да се проведе Национално външно оценяване (НВО) по български език и литература за седми и десети клас. НВО по математика за тях може да е на 11 юни.

НВО 4 клас

За Външното оценяване за четвъртокласниците планираните дати са 27-ми и 29-ти май. То ще бъде по български език и математика. Обучението по новите учебни програми по тези предмети позволява оценка на функционалната грамотност на учениците чрез тези два предмета и затова отпадат изпитите „Човекът и природата“ и „Човекът и обществото“.

Други важни графици

Успоредно са предложени за обсъждане и проекти на графици на ученическите олимпиади, на националните състезания, както и на състезанията по професии през следващата учебна година. Времето за обсъждане на предложените от МОН варианти е един месец от публикуването на официалната страница на министерството. Всички постъпили становища ще бъдат разгледани.

Партньорска връзка: Защитни маски за лице от текстил

Още

2 thoughts on “МОН обяви ваканциите, датите за ДЗИ и НВО през 2020

 • март 11, 2020 в 11:18 am
  Permalink

  Здравейте мога ли да попитам за решението ви за третия модул по Български и литература кой автор ще бъде?
  Благодаря

  Отговор
  • април 2, 2020 в 8:40 am
   Permalink

   Здравейте,

   Нямаме информация за това.

   Поздрави

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *