Матури 2024 – „Много добре мина, ама нищо не написах“ – мнението на зрелостниците

Добре мина матурата, писах есе, смятам, че се справих прилично. Не беше по-трудно от миналата година, по-лесно е. Това каза зрелостник пред „Фокус“, след като приключи с матурата по БЕЛ.

Какво се падна? 

Произведението, което се падна на последния трети модул, който включва интерпретативно съчинение бе: „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски.

„Цената на компромиса“ беше темата за интерпретативното съчинение.

Зрелостниците, избрали да пишат есе, са разсъждавали по темата „Мълчанието – сила или слабост“.

Матури 2024 – Български език и литература, 17 май 2024 г. [ТЕСТ+ОТГОВОРИ]

Бивасредна работа беше. Избрах да пиша съчинение, набързо го направих и това е. Христо Смирненски беше по-добрият вариант, по-лесно беше“, каза друг ученик.

Относително успешно мина матурата. Не мога точно да опиша накратко какво съм написал на интерпретативното съчинение, всичко ми дойде от… сърцето. Ще кандидатствам в Софийския университет с история“, коментира друг зрелостник.

„Добре мина матурата, избрах есе, много не ми хареса темата. Май се справих горе-долу добре, искам да уча в чужбина“, каза ученичка. 

„Много съм доволен, много добре мина, избрах да пиша есе – нищо не написах, в УНСС ще кандидатствам“, коментира с усмивка друг дванадесетокласник.

Матури 2024: „Приказка за стълбата“ се падна на матура по БЕЛ след 12 клас

По-голямата част от мненията гласят, че зрелостниците изобщо не са се затруднили на матурата. Било им е лесно и са много доволни от темите за есе и интерпретативно съчинение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *