Стела Маринова генерира теста за ДЗИ по БЕЛ 2018

Журналистката от в. „Монитор“ Стела Маринова бе определена чрез жребий от заместник-министър Таня Михайлова да генерира теста по български език и литература за държавния зрелостен изпит днес.

Като пожела късмет на зрелостниците тя натисна клавиша и избра комбинация от въпроси за теста и темата за 41 въпрос.

Заместник-министър Таня Михайлова пожела успех на всички зрелостници. Тя ги призова да не се притесняват, да спазват изискванията, да са максимално честни, да работят по всички модули и да положат усилия, за да покажат всичко, което са научили.

Изпитът започва в 8.00 часа и ще продължи 4 астрономически часа, като за зрелостниците със специални образователни потребности той ще бъде 6 часа. Зрелостниците трябва да заемат местата си в определените училища най-късно до 7.45 часа, да пишат с химикал с черен цвят и нямат право да напускат залите до края на първия модул.

На каква тема ще пишат зрелостниците?

Авторът и творбата за интерпретативното съчинение или есе ще бъдат обявени в 12.00 часа по Българското национално радио.

На днешния държавен зрелостен изпит се очаква да се явят 55 190 зрелостници. Изпитът ще се проведе в 651 училища, а над 10 000 квестори ще съблюдават реда при провеждането им.

Генерираха теста за ДЗИ по БЕЛ 2018

Резултатите от държавните зрелостни изпити ще бъдат обявени до 13 юни 2018 г.

Други полезни материали за матури 2018:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *