Географията е най-предпочитана на матури 2012

Матура по География най-желана от зрелостниците
Най-желаната матура е по География тази година

Научете повече за тенденциите на матури 2012. Коя е най-предпочитаната матура от зрелостниците тази година, както и още полезна информация.

Най-желаната матура тази година в Пловдив

В 36 училища в Пловдив и областта ще се проведат Държавни зрелостни изпити. Общо в 75 гимназии се дипломират зрелостници от общо 18 общини. Данните съобщи Асен Василев, председател на комисията за провеждане на ДЗИ към РИО-Пловдив.

Той поясни, че само в училищата където имат по две сгради на територията на Пловдив –град ще се организират и двата вида изпити-матури и национално външно оценяване след 7 клас. Като цяло проведената организация е наложила изпитите след 12 клас да са в сградите на профилираните и професионалните гимназии.

5 929 зрелостници ще се явят на матура по български език и литература в Пловдив и областта. На втория изпит с предмет по избор ще се яват 6 281 дванадесетокласници, от които 2 122 са избрали география и икономика, следвана от 1 266 с изпит по биология и 1 143 по английски език.

Само 19 ученици са заявили трети предмет за ДЗИ. Последните три години се запазва тази тенденция в Пловдив, отчитат от РИО. От 12 до 18 май ще се разбере броя на допуснатите до изпити зрелостници, което означава, че трябва да имат повече от среден три на съотвентия предмет.

Източник: radioplovdiv.bg
 

Други полезни материали за матура:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *