Над 3500 зрелостници се явиха на втората задължителна матура

Общо 3715 зрелостници положиха днес втората задължителна матура по предмет по избор от сесията за август-септември. Заявления подадоха 4826 младежи. Най-много се явиха на изпита по география – 1409, и по биология – 1367.  Нямаше желаещи за зрелостен изпит по френски и по италиански език.

Вариант 1 се падна на втората задължителна матура

Днес беше изтеглен вариант I от журналистката на вестник „АзБуки“ Зина Соколова. Изпитът беше разделен на модули. По четири от предметите модулите са два – по математика, по физика и астрономия, по биология и здравно образование и по химия и опазване на околната среда. По всички останали модулите са три.

Зрелостниците пишат по откъс от поемата „Ралица“ на поправителната матура по БЕЛ 2017

Изпитът започна в 8.00 ч. и продължи 4 астрономически часа, а за зрелостниците със СОП – 6 астрономически часа. Анулирани бяха 7 писмени работи в цялата страна – по две в Пловдив и в Пазарджик и по една в Казанлък, Търговище и Петрич. Част от тях са заради опити за преписване от традиционни „пищови“ или втори мобилен телефон.

Обобщена статистика от матури 2017

Тестовете по всички предмети и ключ с верните отговори са качени на сайта на zamatura.eu и МОН. Резултатите от държавните зрелостни изпити за сесията за август-септември ще бъдат обявени до 11 септември 2017 г.

Проверка на резултатите от ДЗИ за 12 клас

Утре, 30 август 2017 г., ще се проведе държавният зрелостен изпит по желание, за който заявление са подали 11 младежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *