11 милиона варианта за матурата по БЕЛ

11 милиона теста за дзи по бел 2014
Всички комбинации за матурата по БЕЛ 2014

11 718 750 комбинации от въпроси ще се въртят за матурата по български език и литература, която ще се проведе на 21 май, съобщиха от образователното министерство. В бройката влизат и 30-те възможни теми за 41-ва задача от матурата по български език и литература.

[field name=Ads]

Матура по БЕЛ

По традиция изпитният вариант ще се генерира в деня на държавно-зрелостния изпит от банката с тестови задачи. Всичките многобройни варианти са в компютър и на случаен принцип, както при тотото, трябва да се сформира окончателният тест.

От банката с тестови задачи по останалите учебни предмети, по които се провеждат матури, пък се изработват по два изпитни варианта.

Те се утвърждават със заповед на министъра на образованието и науката не по-рано от 3 дни преди провеждането на съответния държавно-зрелостен изпит.

Матури 2014

Форматът на матурата, както и на националното външно оценяване след 7-и клас остават непроменени. На изпитите на 21 май и на 23 май ще се явят общо над 100 000 ученици. В една класна стая трябва да има не повече от 15 ученици в дните на съдбовните изпити.

Според правилата, утвърдени от Министерството на образованието, квесторите трябва стриктно да следят учениците.

Учителите нямат право да имат у себе си мобилни телефони или да четат вестници по време на изпитите. „Квесторите могат да отстраняват от залата зрелостници, които пречат на нормалното протичане на държавния зрелостен изпит, преписват или подсказват, за което се уведомява директорът на училището„, припомниха образователните експерти.

Още за матури 2014

[field name=Ads]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *