НВО Математика 7 клас

Днес е провежда НВО по математика за 7 клас

Провежда се втората малка матура – седмокласниците ще бъдат препитани по математика. Изпитът започва в 9 часа и ще продължи 150 минути. Децата ще решават 23 задачи и ще пишат по вариант 2.

Заради пандемията всеки ученик трябва да носи маска, а на входа ще се мери температурата му. Във всяка класна стая ще изпитват не повече от 10 деца. Те ще седят на метър и половина разстояние и могат да си свалят маските, докато решават задачите.

В училищата вече натрупаха опит как да провеждат изпити в условията на пандемия при затегнати мерки срещу разпространение на заразата. „Седмокласниците успяха да се мобилизират, въпреки че наблюденията ни от НВО в понеделник оставиха впечатление, че отсъствието от училище сякаш им отне усещането за реална класна стая.

Децата бяха по-притеснени и травмирани, за разлика от отминали години”, смята директорката на столичното 105-то Средно училище „Атанас Далчев“. Тя е на мнение, че те вече са привикнали и на днешния изпит се чувстват по-спокойни.

Срещу разпространението на коронавируса в училището, ръководството е предприело всички необходими мерки. Учениците ще влизат в сградата през два различни входа и с маски. На всеки вход и във всяка класна стая има дезинфектанти. Броят на учениците в класната стая също е намален.

НВО по БЕЛ – 15.06.2020

„Част от материала е премахнат, тъй като учениците бяха не в реална, а във виртуална среда. Матурата ще премине както досега, няма промяна във формата. НВО се състои в два модула.

Първият е 60 минути. В него има 20 задачи, които децата попълват във фиш за отговори. Вторият е 90-минутен, при който децата работят върху задачи”, обясни директорката.

В понеделник се проведе външното оценяване по БЕЛ. Резултатите от двете малки матури ще излязат до края на юни.


Ако публикацията ви беше полезен, моля харесайте и споделете.